• -

Zo wordt uw website, geen pretpark voor cybercriminelen.

Category : Nieuws

Er zijn 2 opvallende zaken die nu geregeld moeten worden. Beveiligingscertificaten voor websites én AVG met de nieuwe privacy-regels.
Niet alleen omdat Google een beveiligde website waardeert met een iets hogere plaats in de zoekresultaten maar ook om torenhoge boetes te voorkomen, dit geldt niet alleen voor grote multinationals maar ook voor de bakker om de hoek.

Een SSL-certificaat beveiligt de verbinding tussen de computer van de bezoeker en de webserver van de website (zolang je op // zit uiteraard). Over die lijn gaat vaak gevoelige informatie, bijvoorbeeld als men inlogt, bankiert of contactformulieren invult.

Van HTTP naar HTTPS met een SSL-certificaat
Het is dus belangrijk uw website te beveiligen met een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Socket Layer en zorgt – simpel gezegd – voor een veilige laag over de data van uw website. Met een SSL-certificaat maakt u van het Hypertext Transfer Protocol (HTTP) een Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS). Bij gebruik van HTTPS worden de data tussen een browser (bijv. Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer) en een webserver versleuteld (encrypted) verstuurd. Daarmee worden deze data onleesbaar voor derden.

HTTPS: goed voor ranking in Google!
HTTPS is niet alleen goed voor de veiligheid van uw bezoekers en de betrouwbare uitstraling van uw bedrijf – het heeft nog een belangrijk voordeel.
Google beloont websites die bijdragen aan een veiliger internet. Wie zijn website beveiligt met een SSL-certificaat kan rekenen op een hogere ranking ten opzichte van vergelijkbare niet-beveiligde websites. Een met een SSL-certificaat beveiligde website is in elk geval altijd herkenbaar aan het ‘slotje’ dat voor de URL staat.

SSL-certificaten kunt u via ons aanvragen. Er zijn meerdere gradaties van beveiliging hierdoor variëren de kosten voor een SSL-certificaat. Welk SSL-certificaat het beste past bij uw website is afhankelijk van het beveiligingsniveau dat u wenst of nodig hebt.

De AVG komt eraan: bent u al voorbereid om boetes te voorkomen?
Nog maar een paar maanden, op 25 mei 2018, dan gebeurt het….. dan maakt de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) definitief plaats voor de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) die in het Engels ook wel de GDPR (General Data Protection Regulation) heet.

Vanaf die datum moeten álle Nederlandse bedrijven voldoen aan nieuwe privacyregels. Van de grootste multinationals tot de slager om de hoek.
Hoe goed is jouw bedrijf hier al op voorbereid? En wat kun je nu doen om straks torenhoge boetes te voorkomen?
Meer weten? Bel of mail ons, geen probleem, wij zijn er om duidelijkheid te scheppen.

Vanaf 25 mei 2018 geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving. Onze Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) maakt dan definitief plaats voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, of GDPR in het Engels). De AVG heeft grote gevolgen, met name voor bedrijven die persoonsgegevens beheren en verwerken. Gaan zij daarmee verkeerd om, dan kunnen ze op fikse boetes rekenen.
Daarbij kijken ondernemers nu nog vooral naar de ‘grote’ bedrijven die vol inzetten op big data. Onbekender is dat bijna ieder bedrijf moet voldoen aan de AVG, ook de bakker om de hoek. Want onder de persoonsgegevens die beschermd moeten worden vallen ook telefoonnummers en e-mailadressen.
En hoeveel telefoonnummers van klanten hebben jij en je medewerkers in hun telefoon staan? En heb je niet ooit mailadressen van klanten verzameld om nieuwsupdates te kunnen versturen? Juist. De AVG heeft dus consequenties voor álle bedrijven die zakendoen in de EU dus ook voor u. Aan het twijfelen of dit ook voor u geldt, neem direct contact op en wij denken met u mee.