Website? Niet nodig, vindt tweederde van de bedrijven

geplaatst in: Media | 0

Van alle bedrijven in Nederland heeft tweederde geen website, laat staan een webshop, ontdekte het CBS. Zorgwekkend! Digitalisering is de belangrijkste ontwikkeling van de vierde industriële revolutie waar we nu middenin zitten.

Bent u niet online te vinden, dan maakt u uzelf wel heel erg kwetsbaar als bedrijf. Gevolg: de klant gaat naar de concurrent en als bedrijf loopt u omzet mis. Als ondernemer kunt u de boot niet missen. Klanten moeten in staat zijn u online te vinden als bedrijf.

Bij de bakker om de hoek bestelt u toch ook online

Nederland telt 1,5 miljoen bedrijven, waarvan tweederde geen site heeft, zo blijkt uit de zojuist gepresenteerde analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in samenwerking met Google. Van de bijna 1 miljoen bedrijven zonder website, zijn er 800 duizend (83 procent) van één persoon. Maar wie zoekt naar een fietsenmaker in zijn buurt wil ook online iemand kunnen vinden. Zelfs bij de bakker om de hoek kunt u, uw brood online bestellen (www.bakkerijkessels.com) met wekelijks de nieuwste aanbiedingen gelinkt aan hun Facebookpagina is het bereik met één druk op de knop ontzettend groot.

Webshop als extra verkoopkanaal

Voor bedrijven met een fysieke winkel is het dus ook zaak om te kijken naar de mogelijkheden van een webwinkel, om op deze manier een extra verkoopkanaal te realiseren. Deze kan prima functioneren naast of in combinatie met de fysieke winkel.

Het opzetten van een webshop is daarbij in de afgelopen jaren steeds gemakkelijker geworden en zijn de kosten voor het opzetten van een webwinkel relatief laag. De drempel is dus significant verlaagd, terwijl het wel nieuwe mogelijkheden biedt om de omzet structureel te verhogen.

Ingewikkeld en duur

In het AD zei Paul Lister,  “Een webshop openen is makkelijker gezegd dan gedaan. De logistiek en retourzendingen zijn ingewikkeld en duur.” weerhoudt u dit neem dan contact op met onze logistieke dienstverlener Webster zij zijn hierin gespecialiseerd en zullen u laten zien dat het in een handomdraai geregeld is.

bedrijven_web_grafiek_cbs

Interneteconomie: 4,5 procent van de banen

Volgens het CBS zijn de ‘internetafhankelijke bedrijven’ goed voor een omzet van 104 miljard euro in 2015. Dat is bijna 8 procent van de omzet van het totale Nederlandse bedrijfsleven. De interneteconomie voorzag in 2015 in 345 duizend banen, zowel fulltime als parttime. Dat is 4,5 procent van het totaal aantal banen.