Webshops

Een biedt de mogelijkheid gemakkelijk nieuwe klanten te werven. U bent immers niet gebonden aan een bepaalde locatie. Potentieel kan heel Nederland, of zelfs de héle wereld uw doelgroep zijn. En dat vanuit één winkel, uw webshop.

Een webshop kan aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee brengen. De besparingen lopen op wanneer meer processen geautomatiseerd worden. U kunt bestaande klanten via een webshop bestellingen laten plaatsen, waardoor de bestellingen rechtstreeks in uw software pakket worden ingeladen (proces optimalisatie). Dit scheelt tijd in het opstellen van offertes en eventueel het overtypen van faxen in het software pakket. De kostenbesparingen kunnen ook oplopen bij de processen die starten, nadat de klant een bestelling geplaatst heeft. Denk hierbij aan geautomatiseerde order bevestigingen, pakbonnen, of zelfs inkoop bestellingen. Wanneer uw webshop uw enige winkel is, scheelt het in de kosten van de huur (of koop) van een bedrijfspand. Er zijn talrijke webshops die vanuit huis worden beheerd.

Met een webshop is het gemakkelijker om veel producten aan te bieden. Niet elk product hoeft op voorraad te zijn. Er kan gewerkt worden met partners die – direct of indirect – producten leveren. U werkt met een virtueel magazijn. Producten kunnen fysiek op andere locaties staan.

Klanten zoeken op Google en vinden (mits de webshop goed door Google ‘gespidert’ – gelezen – kan worden) de producten op de webshop. De veelgebruikte term ‘long-tail’ komt hier dan om de hoek kijken. Naarmate u meer producten heeft, wordt u beter gevonden en kunt u meer verkopen.

Door gebruik te maken van uitgebreide statistieken in een webshop kunt u waardevolle informatie van uw bezoekers verkrijgen. Naast de standaard pagina statistieken, kunt u informatie verzamelen over specifieke webshop gegevens. Neem bijvoorbeeld het bestelproces: Wanneer haakt hoeveel procent van uw potentiële klanten af in het bestelproces? Door slim wijzigingen aan te brengen en deze wijzigingen weer goed te testen – met behulp van uw statistieken – is dit percentage afhakers naar beneden te brengen. Meten is weten. Dit proces kan na een succesvolle verbetering nogmaals gestart worden, om uw webshop nog verder te fine-tunen.

Een webshop kan 24 uur per dag open zijn, 7 dagen in de week. Uw klanten kunnen dus dag en nacht het productaanbod bekijken, verleid worden tot een aankoop en bestellingen plaatsen.

Een webshop werkt als een slimme verkoper. Deze electronische verkoper slaapt nooit, en onthoudt alles (iedere actie van uw bezoekers). Bij een product pagina kunnen productopties of relevante producten worden getoond. Hiermee is cross-selling of up-selling mogelijk. Wanneer er slim gebruik wordt gemaakt van profielen kan er bij terugkomst van een bezoeker gericht een aanbieding worden gedaan.

Een webshop is uitermate geschikt om producten van één of meerdere andere bedrijven aan te bieden. In dat geval bent u intermediair of wederverkoper. U levert producten van derden op eigen naam. Op deze manier kunt u vrij snel een groot product assortiment aanbieden onder één vlag. Het one-stop-shopping principe.

Voor zowel een start-up als bestaand bedrijf met fysieke winkels zijn er tal van voordelen om een webshop te starten. Afhankelijk van uw (type) bedrijf kunnen deze verschillend zijn. Algemeen kan men stellen dat er veel voordeel te halen is uit het starten van een webshop.