Meertaligheid

Nog een service die wij kunnen aanbieden is een meertalige website. Het grootste voordeel van een meertalige website is dat je mensen kunt aanspreken in hun eigen taal. In plaats van geconfronteerd te worden met een vreemde taal (in de meeste gevallen Engels) die zij misschien zelfs beperkt (of helemaal niet) beheersen, zien deze bezoekers de website nu in hun eigen taal. Bezoekers die daardoor eerder de website hadden verlaten omdat ze de aangeboden taal niet (geheel) beheersen, zullen nu mogelijk langer blijven hangen en mogelijk contact opnemen of over u refereren op hun sociale media profielen.

Soms gaat het meertalig maken van een website verder dan alleen het vertalen van teksten. Als de nieuwe versie van uw website vooral is bedoeld om meer te verkopen binnen Europa, zijn prijzen in euro’s niet relevant. Ook is het soms nodig om bepaalde afbeeldingen aan te passen. Bijvoorbeeld omdat op een foto uw ‘Engelse’ klant aan de rechterkant van de weg fietst. Nog een praktische tip: als in de nieuwe taal – bijvoorbeeld Duits – accenten of andere tekens worden gebruikt die we in het Nederlands niet kennen, is het slim te controleren of het lettertype van uw website deze tekens goed weergeeft.

Bij het vertalen van een website komt dus veel kijken. Vindt u het lastig om het proces van vertalen zelf op te starten en bent u op zoek naar een partij die u hierbij helpt? Wij bieden sinds een aantal maanden ook meertalige websites aan, in combinatie met een Nederlandstalige site. Meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op.