I/O 2016: Dit moet je weten over Google’s toekomstplannen

I/O 2016: Dit moet je weten over Google’s toekomstplannen

Category : Nieuws

Google’s jaarlijkse I/O-conferentie zit er weer op en EP-Solutions heeft het voor u in de gaten gehouden. Lees hier alles over Google’s plannen voor de toekomst.

Google onthult digitale assistente en ‘Home’

In navolging van Microsoft met Cortana, Apple met Siri en Amazon met Echo komt Google ook met een digitale assistente, die simpelweg Google Assistent heet. Pas echt spannend is Home, de hub die uw hele huishouden wil overnemen.

Google komt met WhatsApp-concurrent Allo

Google debuteert tevens Allo, een nieuwe chatapp die nog het meest te vergelijken is met WhatsApp. Met echter één groot verschil: de dienst kan antwoorden voor u uitkiezen, zodat je ze zelf niet meer hoeft te typen.

Google werkt aan Skype-rivaal Duo

Tja, na WhatsApp kan een Skype-rivaal natuurlijk ook niet uitblijven. Die komt er in de vorm van Duo, een videobel-app. Deze heeft de bijzondere Knock-Knock functie, waarmee er al beeld te zien is voordat u heeft opgenomen.

Daydream is Google’s virtual reality-droom voor de toekomst

Tegen alle verwachtingen in komt Google niet met een nieuwe vr-bril, maar het bedrijf maakt wel serieuzer werk van virtual reality. Dat doet het met Daydream, dat onder meer bestaat uit een headset-ontwerp, een controller en een speciale hub.

Google kan geen naam verzinnen voor Android N

We hoopten eindelijk achter de echte naam van Android N te komen, maar we moeten nog even wachten. Google laat gebruikers namelijk zelf de naam bepalen. Daarnaast zijn er nieuwe functies bekendgemaakt, waaronder een picture-in-picture-modus, nieuwsgierig? Blijf EP-Solutions dan volgen!