Grootschalige ransomware campagne

Grootschalige ransomware campagne

Category : Nieuws

De afgelopen weken is het groot in het nieuws geweest. Ransomware. Het begon met WannaCry en deze week is er een wereldwijde uitbraak van een nieuwe variant gaande, genaamd “Petya”. De ransomware zorgt voor grote problemen bij organisaties omdat het hele computernetwerken onbruikbaar maakt. Media besteden er veel aandacht aan vanwege de grote schaal waarop de ransomware wordt verspreid. Ransomware is een soort computervirus wat de bestanden op de pc of in het netwerk ‘gijzelt’ door deze te versleutelen waarna er vervolgens geld gevraagd wordt om de bestanden te ontsleutelen en vrij te geven. Het is van belang om goed beveiligd te zijn en te blijven tegen dit soort aanvallen.

Wij zouden u graag willen helpen voor dit soort aanvallen te behoeden. Dit kan door de volgende zaken goed geregeld te hebben:

1. Back-up – goed ingericht, maar ook op frequente tijden draaien.
2. Antivirus – Altijd de laatste updates geïnstalleerd hebben.

Wij zijn leverancier van back-up programma’s geschikt voor alle omgevingen, van kleine, middelgrote tot grote infrastructuren. Wij kunnen voor u een goede back-up strategie opzetten, dit kan al op een hele eenvoudige wijze middels bijv. een USB disk. Het is afhankelijk van de grote van uw infrastructuur, maar ook de inrichting en beheer kunnen wij van u over nemen.

Naast een goede back-up strategie dient u een Virus scanner te hebben die up-to-date is en dit ook blijft, hier kunnen wij u ook mee helpen. Wij kunnen voor u de software installeren, maar verder ook beheren.

Naast bovenstaande zaken kunnen wij u ook op andere vlakken helpen met de aanschaf van hardware en software, zie onze website en vraag vrijblijvend informatie aan en wij zullen u laten zien waar wij u mee kunnen helpen.