!FRAUDEMELDING! PostNL: je hebt niet geleverde pakketten

  • -

!FRAUDEMELDING! PostNL: je hebt niet geleverde pakketten

Category : Nieuws

We kunnen niet vaak genoeg waarschuwen, iedereen overkomt het wel een keer!

Hierboven ziet u een e-mail waarmee cybercriminelen malware (kwaadaardige software) proberen te verspreiden. Deze malware zit mogelijk verstopt in een besmette bijlage. Of u wordt via een link doorverwezen naar een schadelijke website.

Advies
Negeer deze berichten en verwijder ze uit uw inbox. Heeft u vermoedelijk toch malware op uw computer gekregen? Neem meteen contact met ons op om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Herkennen
Valse e-mails zijn vaak niet eenvoudig te herkennen. Ze voldoen vaak aan een of meerdere van de volgende kenmerken:
1. Ze bevatten vaak slecht taalgebruik. Denk aan slechtlopende zinnen en spel- en grammaticafouten. Let op! De trend is dat in valse e-mail steeds minder fouten voor komen.
2. Vaak ontbreekt een persoonlijke aanhef. U wordt aangesproken als ‘Geachte klant’ of ‘Beste heer/mevrouw’. Toch zijn er ook valse mails waarin u wél met uw naam wordt aangesproken, blijf dus alert.
3. Een vaag e-mailadres dat als verzendadres is gebruikt.
4. Oplichters willen u op een link laten klikken en gebruiken die veelvuldig. Ook plaatsen ze kleurrijke buttons.
5. Moet u een betaling doen via Bitcoins, 3V Voucher of PaySafeCard? Dan is de mail vals.

U kunt een foute link of knop herkennen door met uw cursor op de link te staan, zonder erop te klikken. Bij de meeste programma’s, zoals Internet Explorer, Firefox, Chrome en Outlook, verschijnt de link linksonder in beeld. Zo kunt u zien dat het webadres waarnaar de link leidt niets met de zogenaamde afzender te maken heeft.